www.entangen.com
2.jpg

Nyheter 2019


Siste oppdatering : 17.juli Nyheter, Valperkullet

 

 

 

Valpene fra kennel Entangen er kommet til verden den 16.juli.

Råkka NO53990/12, ble veldig dryg i volum, og jeg valgte å ta et røntgen noen dager før forventet nedkomst for å få en indikasjon på om det var flere små kontra få store. Dette er som sagt første kullet til Råkka, og hun er godt voksen så det var greit å få bekreftet at det var flere små slik at fødselen kunne forløpe seg ”normalt”. Dyrlegen antydet 7-8 stk ut fra bildene, men at det kunne være flere, og det var det!

 

Råkka startet fødselen på kvelden, og hun avsluttet fødselen på 63.døgnet. Hun brukte 7 ½ time på å føde 11 valper, 6 gutter og 5 jenter. Den ene gutten var død. I skrivende stund er det ro og harmoni i valpekassen, og Råkka som førstegangsfødende i voksen alder er jeg mektig imponert over.

 

Alle valpene er jevne og fine i størrelsen. Påfølgende dag ble de veid og merket, og vekten ligger på ca 350-400 gr. Ikke rart at Råkka var enorm i volum.

 

Jeg har ikke annonsert kullet da jeg har flere tidligere valpekjøpere som ønsker seg ny jakthund inkludert meg selv. Begge foreldrene er jakt- og utstillings premiert, og valper etter Zettertjærns Varri, SE43253/13 sine to kull er godt merittert. Ved interesse har jeg mulighet for omrokering på valpelisten.

 

Harmoni i valpekassa

 

Skrevet 17.juli 2019

 

 

 

Valper fra kennel Entangen mellom Råkka, NO53990/12 og Zettertjærns Varri, SE43253/13
kan forventes ca.16.juli


Råkka, NO53990/12 og Zettertjærns Varri, SE43253/13 (eier Villy Trehag) ble paret 15.mai, med god hjelp fra Gabrielle Cappelen da jeg selv var på helsereise.


Etter ultralyd 12.juni kunne veterinæren bekrefte at det er små vofser på gang, og det forventes nedkomst ca.16.juli. Valg av hannhund var enkelt da gemytt står høyest på agendaen til tross for at viltfinneregenskapene, standinstinkt osv også kreves. Med solid gemytt faller det meste på plass da den kjære jakthunden våres skal i dressur.

 


Foto: Gabrielle Cappelen

 

Det er 11 år siden det sist kullet fra kennel Entangen kom, og det var Entanges A2-Tara som dro på Danmarks tur til Erik Pettersen og ble paret med Aaens Kalle Kluivert.
Fra dette kullet beholdt jeg Entangens TK Katja som var en fantastisk jakthund og ikke minst godt merittert på jaktprøver. Tanken var å pare(inseminere) Entangens TK Katja med Bualis Rågg til Torleif Enlid, men for å gjøre en historie kort ble Bualias Rågg inseminert med Fjællbrudens Cora til Knut Hegge i denne perioden, og det ble det et ultimatum for meg. Skal jeg ta valp fra denne kombinasjonen eller gjennomføre det jeg hadde planlagt? Valget ble enkelt på grunn av min helsesituasjon, og jeg hentet Råkka, og jeg ”slapp” å ha valpekull.


Det må nevnes at i mitt oppdrett fra jeg startet med Hammarkleivas Raisa Lita (etter Råggen og Ronja) som jeg hentet til Jan Ove Bratset i 1995 er det klare tanker på å ha en visjon om linjer, egenskaper, osv.


Kennel Entangen har avlet fire generasjoner etter Bualis Rågg, 32221/88 med gode resulter, samt at den ”vanlige mann i gata” får en god jakthund med solid gemytt. Alt er enklere da!


 Skrevet 16.juni 2019