Historikk

Historikk

Jeg fikk min første fuglehund, GS Hammarkleiva`s Raisa Lita, sommeren -95. På den tiden bodde jeg i Kirkenes, Sør-Varanger kommune i øst Finnmark. En ny og flott tid startet, og jeg satte i gang med «bli-kjent» perioden hvor dressur og rutiner i hjemmet var første mål.

Både Kennel Hammarkleiva og Kennel Bualia har vært meget behjelpelig hele veien, noe jeg setter stor pris på og ønsker å etterstrebe når jeg skal følge opp valpekjøpere fra min egen kennel.

Mitt første møte med jaktprøvemiljøet fikk jeg vinteren 1996 når jeg meldte Raisa Lita på en prøve som Sør-Varanger JFF arrangerte. De hadde satt opp et «anleggsparti» hvor hundens talent ble bedømt. Raisa Lita fikk meget god kritikk, og dermed begynte «snøballen å rulle». Jeg er av den mening at jakt og jaktprøver er en fin kombinasjon fordi jeg hele tiden må finne en balanse mellom dressurarbeid og det å få en fornøyd jaktkamerat.

Navnet Entangen kommer fra Budalen, da jeg har deler av slekta mi og hytte der. Raisa Lita ble godkjent avlstispe i en alder av 2 1/2 år. Jeg bestemte meg for at Raisa Lita skulle få et kull fordi jeg ønsket en ny valp.

Jeg flyttet til Røros i 1998, hvor jeg bodde til 2021. I 2000 fikk jeg mitt første kull og det var i dette kullet
Entangens A-Sari ble født. Sari ble godt meritert og fikk sitt første kull i 2004 og det siste i 2006. Fra det siste kullet til Sari ble Entangens A2-Tara min nye stjerne. Tara fikk kull i 2008 hvor Entangens TK-Katja så dagens lys. Det var meningen at Katja skulle insemineres med Bualias Rågg, men det ble det ikke noe av. Isteden ble Bualias Rågg inseminert med Fjellbrudens Ronja til Knut Hegge og Råkka ble til.

Sommeren 2019 fikk Råkka sitt første kull med Zættertjerns Varri. Fra denne kombinasjonen er Entangens R-V Vilja det nye tilskuddet.
På grunn av korona epidemien er ikke jaktprøver og utstilling prioritert.

I 2021 flyttet vi til Budalen i Midtre Gauldal kommune i trøndelag