Gå til den nye nettsiden: www.entangen.com
3.jpg

Historikk

 

Jeg fikk min første fuglehund, GS Hammarkleiva`s Raisa Lita, sommeren -95. På den tiden bodde jeg i Kirkenes. En ny og flott tid startet, og jeg satte i gang med "bli-kjent" perioden hvor dressur og rutiner i hjemmet var første mål.

Både Kennel Hammarkleiva og Kennel Bualia har vært meget behjelpelig hele veien, noe jeg setter stor pris på og ønsker å etterstrebe når jeg skal følge opp valpekjøpere fra min egen kennel.

Mitt første møte med jaktprøvemiljøet fikk jeg vinteren 1996 når jeg meldte Raisa Lita på en prøve som Sør-Varanger JFFarrangerte. De hadde satt opp et "anleggsparti" hvor hundens talent ble bedømt. Raisa Lita fikk meget god kritikk, og dermed begynte "snøballen å rulle". Jeg er av den mening at jakt og jaktprøver er en fin kombinasjon fordi jeg hele tiden må finne en balanse mellom dressurarbeid og det å få en fornøyd jaktkamerat.

Navnet Entangen kommer fra Budalen, da jeg har deler av slekta mi og hytte der. Raisa Lita ble godkjent avlstispe i en alder av 2 1/2 år. Jeg bestemte meg for at Raisa Lita skulle få et kull fordi jeg ønsket en ny valp.

Jeg flyttet til Røros i 1998, hvor jeg forsatt bor. I 2000 fikk jeg mitt første kull og det var i dette kullet Entangens A-Sari ble født.