Gå til den nye nettsiden: www.entangen.com
1.jpg

Nyheter 2015


Høsten 2015
I skrivende stund (januar 2016) oppdaterer jeg høsten 2015 i kortform. I midten av august startet vi med rypetelling på Røros. Til tross for mindre produksjon enn tidligere år jobbet hundene bra.

 

Jeg hadde meldt på Råkka, NO5399/12, på tre jaktprøver før jaktstart, men måtte trekke henne på grunn av egen reduserte helse. Rypejakta på Røros ble stoppet av Statskog på grunn av rypetakserings resultatene, og det ble første høsten i historien for vår del at det ikke ble jakt.

 

Den 21.september forlot Entangens A2-Tara oss, og det var stor sorg i heimen. Tara utviklet flere kuler i patte området, og dem vokste og formen hennes reduserte seg. Tara ble nesten 10 år. Minnene er mange og hennes merittliste taler for seg. Tara har som sin mor, Entanges A-Sari, fått sin selvlagde urne av naturmaterialer og den skal graves ned på hytta.

 

 

Entangens A2-Tara sin urne!

 

Skrevet januar 2016

 

 

 

Vinteren 2015


I skrivende stund er påska over og vi har hatt flotte dager på hytta i Budalen, i Sømådalen og her hjemme på Røros. Påskeaften var det flott fullmåne.

 


Det har ikke vært optimale treningsforhold for hundetrening i januar og februar på Røros. Knallhardt føre og mye vind gjorde at fuglene var lite samarbeidsvillig. Derfor har det blitt en god del snørekjøring på Råkka, Katja og Tara i vinter.
Røros arrangerte ski NM i slutten av januar og da fikk vi besøk fra Kirkenes. Det ble tid til hundene også og her er Trine og hundene i fint driv.

 

 

Entangens A2-Tara fikk løpetid i begynnelsen av februar og gjorde Råkka forvirret. Entangens TK-Katje hadde løpetid i høst og det er ingenting som tyder på at disse tre "damene" skal ha det samtidig!!!  Råkka fikk ”løpetid” i vinterferien, men stoppet opp etter noen dager! Derfor ble ikke jaktprøver før påske prioritert. Jeg tok en avgjørelse på å melde henne på Tolgaprøven, men da kom løpetiden og den er i full gang. Det er litt ergerlig for Råkka finner fugl og dressuren er på plass. Vi får glede oss til høsten!

 

Skrevet 06.04.2015

 

 

Nyheter 2014


Siste oppdatering 17.desember 2014, nyheter og resultater

 

 

 

 

b

 

 

Høsten i Djupsjølia
Etter en flott avslutning på jaktprøvene for Råkka startet jakta. De første jaktukene bar preg av sommerlige temperaturer så det var langt fra optimale forhold, men du verden så flott det var i fjellheimen.  

Entangens A2-Tara fikk mange flotte turer med Lars som fikk fylt sekken med storfugl og ryper. På en av turene fikk Tara ei solid rift i ene foten/låret og måtte sy noen sting. Da ble det sofaliv med skjerm!  Entangens TK-Katja har også fylt sekken med ryper og er den eneste som ikke har skadet seg. Råkka har også fått jakte, men under kontrollerte forhold hvis man kan si det…! Det har vært viktig å la ho jakte alene slik at fota og hode ”faller på plass” og det har fungert. Råkka som fylte 2 år rett før jakta fikk mange flotte situasjoner og i sekken ble det ryper på ho å. Jaktkompis, Lars, har vært den solide skytter og det er noe hundene har satt stor pris på. For noen uker siden fikk Råkka kløvd ei klo på ene bakfoten og måtte fjerne klokapselen. Da ble det inne/ute sokk og skjerm de første ukene, men nå går det så det suser.

 

I skrivende stund har alle tre ”tøfler” på i luftinga for kvikksølvet måler -27…!

 

g

Råkka på en sine flotte jaktturer!

 

Skrevet 17.12..2014

 

Dalsbygdprøven 30.-31.august
Dette ble helga hvor Råkka, NO53990/12 ble kreditert med 1UK.
Lørdag dro vi på Tydalsprøven og stilte til start i UK. Råkka gikk glimrende gjennom hele dagen og ho finnes i stand to ganger, men fuglene er lette og det blir ikke premieringsverdig.


På søndag dro vi til Dalsbygda og Råkka fortsetter sitt glimrende søk og får et komplett fuglearbeid og krediteres med 1UK.


Vil gratulere oppdretter Knut Hegge og hannhundeier Torleif Enlid som satset på denne kombinasjonen, Fjàllbrudens Kora, S27843/2008 og Bualias Rågg, 32221/88 (inseminering av nedfrosset sæd). To av seks avkom er premiert med 1.og 2.UK.

 

Skrevet 01.09.2014

 

 


Rørosprøven 23.-24.august
Entangens TK-Katja, 18523/08, fikk sin VK billett sept. 2012 i Dalsbygda, men har ikke blitt stilt. Min motivasjon for å delta på jaktprøver har ikke vært tilstedet. Jeg bestemte meg for å stille henne på Rørosprøven i VK første dag, men ho lyktes ikke å komme på premielisten. Jeg er meget godt fornøyd med henne for hun jaktet godt i det anviste terrenget.


Dag to var det duket for en UK start på Råkka, NO53990/12. Råkka går kraftfullt med god vindbruk hele dagen. I siste slipp får Råkka fuglearbeid og krediteres med 2 UK.


Har tidligere omtalt Entangens B-Boss etter min første fuglehund, Hammarkleivas Raisa Lita, som dro til Danmark. På Rørosprøven ble tre unghunder fra kennel Lungmosegaard til Kristian Thomsen stilt hvor to ble premiert med 1. og 2. UK. Boss er bestefar. Gratulerer!


Skrevet 25.08.2014

 

 

Det er leeenge siden jeg oppdaterte hjemmesiden min!

 

Jeg er ikke så aktiv på Facebook, men må nok innrømme at mye av oppdateringen har vært der!

Vintersesongen bød på mange utfordringer for to og firbente.  Vær, vind og føre gjorde meg betenkt å stille unghund på jaktprøve fordi treningsgrunnlaget ikke var optimalt. Etter noen vurderinger ble Råkka, NO53990/12, meldt på fire jaktprøvestarter. Røros, Femund, Rolf Sevendal og Tolga. På to av prøvestartene hadde hun sjanse på fugl, men lyktes ikke.


Råkka er en ”energibunt” med stor kapasitet og hun er lettdressert og veldig ”på”. En artig og trivelig hund. Vi får se hva høsten bringer.

Entangens TK-Katja, 18523/08, fikk sin VK-billett sept. 2012 uten at jeg har prioritert å stille henne i denne klassen til tross for at hun har fortjent å bli stilt. Hun fylte 6 år i går og er frisk og rask!

Entangens A2-Tara, 00763/06, er blitt åtte år og er stødigheta sjøl!

Nå er dressurområdet på Røros åpnet og hundene har fått sine første turer. Råkka må være i bånd for hun har fått løpetid!


God sommer ønskes fra kennel Entangen!

 

 

Skrevet 19.07.2014

 

 

 

Hyggelig melding fra Anton Dahl i Danmark igjen….!

Har tidligere omtalt Entangens B-Boss etter Hammarkleivas Raisa Lita og Bjørnebyens Chino som kom til Danmark i januar 2002.


Boss har kun 5 kull, men har avlet frem 6 danske jaktchampioner. Den siste var Østjyllands PB Liv etter Ronja og Boss til Anton Dahl.


Kennel Entangen gratulerer og ønsker lykke til videre!

 

Gå inn på bloggen til Søren B.Trygesen, Anton og Poul Erik Dahl  http://www.ostjylland.blogspot.com/ for mer nytt.

 

Skrevet 20.02.2014

 

 

 

 

Ønsker alle som titter innom ett riktig Godt Nyttår!