Gå til den nye nettsiden: www.entangen.com
1.jpg

Tara og Kalle Kluivert sin side. (bilder)

 

 

Entangens TK-Frøya, 18525/08, er i utstillingsform!

(bilde kommer)

Anne og Bjørn Fjellberg fra Nesodden som eier Entangens TK-Frøya har deltatt på tre utstillinger i vår.

Frøya ble den 8.mai stilt på Fellesutstillingen på Bogstad. Frøya ble tildelt 1UK, 2 Konk.
Kritikk fra dommer Torbjørn Granheim:
 "Meget god type. Godt hode. Bra linjer i kroppen. Solid benstamme. Velvinklet. Prima pelskvalitet og bra farger. Gode bevegelser. Godt gemytt!! "

 

Den 13.mai ble Frøya stilt på Jevnaker i regi Randsfjord Fuglehundklubb og ble tildelt 1UK,
2 Konk. og HP.
 Kritikk fra dommer Vigdis Nymark:
 "Harmonisk, velbygd tispe. Meget god type. Hodet bra lengde. Enda ikke ferdig utviklet. Herlig uttrykk. Elegant hals. Velutviklet kropp. God vinkling i bakbena. Akseptabel i front benstilling. Litt flate poter. Godt gemytt. Perfekt bitt. Noe avfallende kryss under bevegelse. Godt steg". 

 

Frøya var også i aksjon den 22.mai på Kongsvinger JFF sin utstilling. Frøya ble tildelt 1UK,
1 Konk. og HP.
Kritikk fra dommer Hilde Kvithyll:
" Passe stor av god type. Godt hode, bra rygg. Noe avfallende kryss. God underlinje. Noe smal/grunn i bryst. Litt åpen skuldervinkel. Gode bein. Meget god pels, bra farge. Trang bak. Meget gode bevegelser". 

 

GRATULERER!

Skrevet 23.05.10

 

 

Entangens TK-Zico er en god jæger.
Entangens TK-Zico, 18521/08, og eieren Roger Rian fra Buvika har hatt mange fine jaktturer i lag. Dette flotte bilde kom i dag fra en jakttur i Budalen.


Foto: Roger Rian

Skrevet 08.09.11

 

 

Spesialutstillinga i Ljørdalen 4.juli ble en flott opptur for Entangens TK-Frøya!
Entangens TK-Frøya, 18525/08, til Anne og Bjørn Fjellberg på Nesodden deltok på NGS sin spesialutilling i Ljørdalen. Det var 80 deltagende gordonsettere, hvorav 17 tisper i JK. Frøya ble tildelt 1 JK. Dommeren skriver i sin vurdering: "59 cm. Meget god type. Flott hode. Korrekt bitt. Bra hals. For alderen sterk kropp. Noe fallende kryss. Tilstrekkelig vinklet. God drive. Prima pels og farge. Godt gemytt!!"

GRATULERER!

Skrevet 05.07.09

 

Entangens TK-Frøya, 18525/08, har deltatt på sin første utstilling!
Fellesutstillingen på Bogstad og dommer Niels Brandstrup skriver:
"God type. Godt hode. Alt for rund og avfallende. For trang i fronten. For kort brystkasse. Prima pels og farger. Den har det viktigste en hund skal ha: godt gemytt!". Det ble 3 jkk.
Eieren skriver: "Frøya gikk veldig fint i trav i ringen og stilte seg pent opp og var tillitsfull når dommeren kom for å sjekke bitt/tenner, hode, kropp, rygg og hale, så vi gjorde vårt beste, men dommeren var ikke på vår side".

Jeg er kjempestolt av dere. GRATULERER!

Skrevet 07.05.05

 

Entangens TK-Toya, 18524/08, i Korgen i stand.

Foto: Øystein Johansen

 

Entangens TK-Zico, 18521/08, i stand på gås. På Storfosen.

Foto: Roger Rian

Skrevet 16.004.09.

 

Valpesamling 14.-15. februar på Femunden hundeskole!
Som oppdretter har jeg organisert valpesamling for valpene til Entangens A2-Tara og DK.JCH & DK.CH Åens Kalle Kluivert som snart er 7 måneder. Jeg har valgt å legge valpesamlingen til Femund hundeskole i regi Knut Østmo igjen. Dette ble en ny suksess!

Det ble 7 av 8 valper, Toya, Frøya, Ronja, Tuva, Katja, Zico og Chanto som deltok på denne valpesamlingen som gikk over to helger. På denne samlingen var det eiere med lang hundeerfaring og eiere som ikke hadde hatt hund tidligere som deltok. Det var artig å se utviklingen på hver enkelt hund og fører i løpet av helga. Flere fikk en a-ha opplevelse! Bilder blir lagt ut i Galleri.

 

Takk til Femund hundeskole for ei lærerik helg! Dette tilbudet er å anbefale andre oppdrettere.


Her er det Petter som har full kontroll på Entangens TK-Katja!

Skrevet 15.02.09


Helga 31.jan.-1.febr. ble det tjuvstart på valpesamlinga!
På grunn av flere forhold ble det tjuvstart på valpesamlingen den 31.jan. og 1.febr.. Det ble en skikkelig prøvelse fordi det var ekstrem kulde hele helga. Midt i dagen var det greit nok med tempraturer på minus 15-17 grader. Men jevnt over lå kvikksølvet på minus 25-30 grader. Vi var kun fire hunder i aksjon og det gjorde at vi fikk korte intervaller. Det ble bra for hundene! Med gode og varme klær, et godt oppvarmet kursrom og et hyggelig vertskap hadde vi det fint.


Vigdis og Entangens TK-Tuva i aksjon.

Skrevet 02.02.09

 

 

Valpesamling 14.-15. februar 2009, Femund hundeskole.
Valpesamlinga nærmer seg med stormskritt. Katja, Toya, Frøya, Ronja, Tuva, Troy, Chanto og Zico er snart 6 måneder.
Velmøtt!

Skrevet 11.01.09


________________________________________________________________________________________


2008

 

Entangens TK-Katjas første stand på rype!
Entangens TK-Katja tok sin første selvstendige stand i dag. Hun er bare litt over fire måneder gammel. Når rypene lettet ble det full fres, men roet seg fint ned. En artig hund å arbeide med!

Katja
Øverst i lia står Katja. Entangens A2-Tara sekunderer datteren sin!

Skrevet 18.11.08.

 

Fellesutstillinga i Trondheim 8.nov.
Petter og Katja har trent i en lengre periode for å stille på valpeshow. Han ble dessverre syk og fikk ordnet en handler for seg. Katja fikk svært god kritikk.

Skrevet 10.11.08

 

Hemneprøven 1.-2. nov.
Entangens A2-Tara debuterte på skogsfuglprøve på Hemneprøven i helga. Tara gikk på et parti med seks hunder og var den eneste som fikk premie. Det ble en 3 AK.
Petter
Her skåler Petter med brus i Gordonsetterglasset!

Skrevet 03.11.08

 

Entangens TK-Katja har igjen vært hos Petter på hytta!
Katja har vært hos Petter i helga. Petter og kompisen Stian tok Katja med og gikk på Svensvola, det er en fin og passe lang tur. Katja har fått trening i å springe i "ringen". Petter skal stille Katja på valpeshow snart. Petter og Katja er litt av et radarpar!

Skrevet 02.11.08

 

Far til Katja, Toya, Frøya, Ronja, Tyra, Troy, Zico og Chanto er pensjonert...
DK.JCH & DK.CH Åens Kalle Kluivert til Erik Petersen satte ett flott punktum på sin jaktprøve karriere..... Han er nå pensjonert og skal fremover bare hygge seg med jakt og knald apportering i følge eieren. På den siste helga av DGSK velarrangerende Landskamp mellem Norge, Sverige, Tyskland og Danmark, ble Åens Kalle Kluivert  prøvens individuelt beste hund med tre suverene fuglearbeid m/apport.  Det danske laget vant Landskampen foran Norge, Sverige og Tyskland.

Skrevet 28.10.08

 

Bilder ligger i Galleri!
Hvis du trykker på (bilder) etter overskriften kommer du direkte inn på valpekullet til Tara og Kalle Kluivert. Jeg har laget fotoalbum fra alle valpekullene, men jeg har ikke bilder av alle valpene . Hvis du har bilder fra en av kull kombinasjonene kan du sende det til meg slik at jeg kan legge det ut i Galleri.

Skrevet 21.10.08

 

Valpene er tre måneder og vel så det.
Valpene er tre måneder og vel så det. Det er tid for vaksine og ID-merking for dere som velger en chip. Etter at valpene dro kom Zico tilbake på ett to ukers opphold. I denne perioden har Katja og Zico overnattet på hytta til Petter i flere omganger. Han har lært Katja å gå i bånd, og SITT. Dette var noe Zico allerede hadde lært hos sin nye eier.

Skrevet 16.10.08

 

Nå er valpene til Tara og Kalle Kluivert hos sine nye eiere!
Zico, Toya, Ronja, Chanto, Tyra, Frøya og Troy har forlatt redet. Katja skal jeg ha selv. Jeg har lagt stor vekt på å gi valpene en trygg og stabil oppvekst frem til de levers. Jeg vil legge ut noen bilder som jeg mottar fra eierne av valpene på Galleri, Valpekull:Tara og kalle Kluivert. Det skal bli artig å følge med på hvordan dette valpekullet utvikler seg. Jeg har stor tro på at det blir bra. Ønsker dere lykke til!

Skrevet 22.09.08

 

Blåbærtur i Hummelfjell!
I dag har vi vært på blåbærtur i Hummelfjell. Nye lukter og annen vegetasjon var spennende. Litt regn i lufta var det, og valpene ble pissvåte. I morgen blir det en jakttur med Sari.

Skrevet 09.09.08

 

Valpene skal snart forlate rede...
Til helga skal de første valpene reise til sine nye eiere. Den siste uka har bilkjøring stått på programmet. Den første bilturen ble en stor prøvelse. Alle valpene fortalte i klar tekst at de var med. Etter noen kilometer var det flere som spydde. Etter bilturen til Os i dag var det ro og lite spying.

Skrevet 08.09.09

 

I dag har det vært full rulle ute på gårdsplassen
Fem gordonsettere i alderen 1 til 10 var innom og hilste på. Småtassene syntes det var stor stas å få herje med de "store" jentene. Se bilder på galleri.
Tispevalpen som hadde fått navnet Kiera, har fått ett nytt navn. Hun heter Katja!

Skrevet 03.04.08

 

Nå har valpene blitt seks uker.
I helga har det vært stor aktivitet på alle fronter. Jeg har arbeidet med jaktprøven på Røros. Petter og kompisen har passet valpene mens jeg og de andre som har bodd hos meg har "fløyet" frem og tilbake... Valpene fikk veterinærattest i helga. Kiera, Toya, Frøya, Tyra, Ronja, Troy, Zico og Chanto er sunne og friske. Mor Tara er også i god form. Hannvalpene sine testikler er der, men de har ikke falt på plass ennå. Tannbittet på alle åtte er korrekt. Ett harmonisk og trivelig kull!

Skrevet 01.09.08

 

Nå er valpene fem uker.
Den siste uka har vært preget av stor aktivitet. Hundehuset er ferdig isolert. Valpene og mor Tara har flyttet dit. Flere av valpekjøperne har vært innom og hilst på.
Jeg begynte for to dager siden å gi valpene vanlig fór. Det går ned på høykant. Vekten øker som forventet. Sari, Tara og valpene har fått ormekur, og det skal de få før de forlater rede også.

Skrevet 22.08.08

 

Nå er valpene fire uker.
Nå er det liv og røre i valpekassen. Tara er med på notene, men jaggu setter hun dem på plass også. Hun er en omsorgsfull og dyktig mor. I dag hadde vi valpekjøpere på besøk, to voksne og to barn. Barna var med på "fireukers kontrollen" og valpene ble veiet. Alle valpene har økt vekten med ca. 400 gram. Tara har mye melk!
Reidar, Steffi, Sari og jeg har gjennomført rypetakstert i Rørosregionen i en periode. Tara ble med for første gang på en liten tur i går. Hun hadde "puppeholder"på, og turen ble velykket.

Skrevet 15.08.08

 

Nå er valpene tre uker.
Nå er det liv og røre i valpekassen. De småbiter på hverandre og lager masse lyder. Valpene øker vekten, men noe ujevt. Det vil bli lagt ut bilder av valpene senere på Galleri.

Skrevet 08.08.08

 

Nå er valpene to uker.
Nå er valpene to uker gamle.Valpene veier i overkant av ett kilo. De er runde og gode! Øynene åpnet seg på den tiende dagen.

Skrevet 01.08.08

 

25. juli. Nå er valpene en uke...
Nå er valpene en uke gamle. Petter er i valpekassen og pusser og steller med de små.  Alle valpene har doblet vekten sin og vel så det. Tara har rikelig med melk. Kloklipp i denne perioden er viktig for å ta vare på juret til Tara.
BildetekstBildetekst

Her har Petter full kontroll på hvem som er tisper og hanner. Tispene ligger i forgrunn. For å følge med på hvem som er hvem blir de merket med neglelakk.

Bildetekst

Petter tar avskjed med valpene. Han reiser på ferie i morgen.
Bildetekst

 

20.juli.
Tara synes det er helt greit at mor Sari får komme oppi valpekassa.Tre generasjoner!
Bildetekst

Petter er på besøk og får være sammen med Tara og småtassene.

Bildetekst

Tara synes det er greit med lufting når hun først kommer ut. Men egentlig vil hun være i valpekassa hele tiden... Det synes jeg er et godt tegn!
Bildetekst

 

 

18. juli, Entangens A2-Tara med sine 9 små.
Etter at jeg blundet av i natt kom det to til. Det ble fem tisper og fire hanner. Fødselen var effektiv. Hun brukte snaue seks timer på det hele. Valpene er jevne i størrelsen og veier ca 350 gr. Tanfargen er ren og fin på alle ni.

Bildetekst

Ja, da er det hele i gang. Den første tispa kom kl 22.30. Tara er kjempeflink. Hun navler, slikker og er rørende opptatt av sine små. I skrivende stund er det 4 tisper og 3 hanner. Det har Tara brukt tre timer på. Tror det kan være en til...
Bildetekst

Bildetekst

17. juli. Da jeg tok tempraturen i går kveld og dag tidlig, fikk jeg en indikasjon på at fødselen er nært forestående. Hun har alle tegn på at fødselen nærmer seg.

Bildetekst
Vi har ruslet i dressurområdet på Røros ett par dager siden det åpnet 15.juli. Det var ikke rare farten, men hun holder seg i gang. Hun er i god form!

 


Nå er valpekassen til Entangens A2-Tara på plass, det er også Petter!

Bildetekst

Skrevet 13.07.08

 

Tara ligger forran sin mor Sari.
Det er varme dager på Røros for tiden, og vi tar det med ro.  I forlengelse av hundegården skal det settes opp nytt hundehus. Det er ca to uker igjen til forventet fødsel, og magen er stor.
Bildetekst

Skrevet 04.06.08

 

Tara er ung og sprek, og i god form.
Magen begynner å bli stor til tross for at det er ca tre uker igjen til forventet fødsel. Jeg skal ha en valp fra denne kombinasjonen, og det gleder jeg meg til.

Skrevet 29.06.08

 

Rørosutstillinga 15. juni ble en suksess for Entngens A2-Tara.Hun fikk 1 kval, 1 konk, cert, 1 btk og BIM. Det er fire uker siden hun ble parret, men det er ikke noe ytre tegn å se ennå. Dyrlegen kunne bekrefte sist uke at Entangens A2-Tara er med valper. Nedkomsten kan forventes ca 20. juli.

 

Entangens A2-Tara, 00763/06 har blitt parret med DK.JCH & DK.CH Åens Kalle Kluivert, DK12941/00. Det kan forventes valper 20.juli 2008
Bildetekst