Gå til den nye nettsiden: www.entangen.com
3.jpg

Nyheter 2017


Siste oppdatering :Arkiv nyheter 2016 og Nyheter 2017 den 23.april

 

 

 

Da er GS boka kommet!

I anledning 100 års jubileet til Norsk gordonsetter klubb har det kommet en stor og flott Gordonsetter bok. Boken har over 600 hundrede sider med tekst og fargebilder. Det er lagt ned en formidabel jobb for å få til denne jubileums boka. Jeg tillater meg å ta bilder fra boka og referere fra den da jeg ser at bildene er hentet fra min hjemmeside.

 

 

 


Kennel Entangen
En fin presentasjon av min Kennel Entangen som jeg setter stor pris på. Det har dessverre sneket seg inn skrivefeil og mangler. På siden til venstre står det at Raisa Lita oppnådde 2 x 1.AK skog samt 1 VK på Kongsvold, og det stemmer. Men hun oppnådde også 1.AK høyfjell. Før Raisa Lita fylte 3 ½ år hadde Raisa Lita oppnådd 1.AK skog og 1.Ak høyfjell samt 1.VK. På denne tiden var det et fåtall av gordonsettere som kunne kreditere seg med 1.AK både skog og høyfjell.
På siden til høyre på nederste bilde lengst til høyre står det Entangens Lita og Entanges Sari B, men det skal være Hammarkleivas Raisa Lita og Entangens A-Sari.

 

 

 


På denne siden står det at Entangens A3-Sotatan er en helbror, og det er feil. Entangens A3-Sotatan, 08314/08, er ei tispe, og eies av Bjørn Grane fra Mosjøen.


”Alle” Norske championer gjennom tidene er presentert på slutten av boken, og det er mange. Gratulerer til dere alle med den tittelen. Jeg registrerer at ikke ”alle” er presentert for NUCH Entangens A1-Storm til Øyvind Langaas fra Harstad er ikke nevnt.

 


Skrevet 23.april 2017

 

 

 

Vinteren 2017
Det har ikke vært optimale treningsforhold i vinter for min del, men vi har funnet måter å trene kondisjon på. Samboeren til tanteungen min, Anne, er rå på løping. Råkka og Entangens TK-Katja har fått mange fine løpeturer med henne. På grunn av at jeg har slitt med å bruke ski i vinter fikk jeg montert skinner på sparken, og det fungerte som ”snørekjøring”.  

 


Anne og hundene i fint driv.

 

 

Nyheter 2016


Siste oppdatering: Nyheter

 

 

 

 

Kort oppsummering av høsten
Det er ikke den helt store aktiviteten fra kennel Entangen som tidligere år, men det betyr ikke at det ikke skjer noe. Grunndressur og daglige omsorg fra min side, og med dyktige jaktkompiser blir det en fin balanse. Entangens TK-Katja var med Reidar uti Vigelskaftet, og Råkka jaktet i nærområdet med meg og Lars.

 


Råkka i sitt rette element!

 

 

Startet takseringsjobb for Statskog i midten av august, og med god planlegging og dyktige medhjelpere ble jobben utført. Hadde tenkt å stille Råkka på Rørosprøven, men hun fikk løpetid dagen før. Norsk Gordonsetter klubb jubilerte igjennom hele 2016 med ulike arrangement. Ønsket i den sammenheng å bidra med å stille på jaktprøve på Gordon Castle den 25.september. Råkka stilte til start, og gikk glimrende gjennom hele dagen uten å lykkes.

 

Skrevet 2017

 

 

Råkka`s første utstilling.
I regi av 100 års jubileet til Norsk gordonsetter klubb satte vi av helgen 16.-17.juli.
Dalholen, Fjellsyn Camping var arena for alle aktivitetene.


På søndag ble Råkka, NO539900/12, og to av hennes kullbrødre stilt. Råkka ble kreditert med Excellent, og brødrene Ragg, og Rågg med Very Good. Det må nevnes at det var stor oppslutning av påmeldte gordonsettere i alle klasser, og i klassen til Råkka, Brukshundklasse tisper, var det 27 stykker.  En flott avslutning på ei trivelig helg!

 


Skrevet 18.juli 2016

 

 

 

Starten på det nye året!
Startet det nye året med fine dager på hytta og feiring av min mors 80 års dag. En planlagt skulderoperasjon ble utført 6.januar. Kort fortalt ble det fatle i fire uker med totalt kjøreforbud…noe som vil sette min tålmodighet på prøve!

Katja og Råkka har vært uti Sømådalen hos Berit, men i dag kom dem hjem. Det blir en rolig periode for hundene og meg, men vi for komme sterkt tilbake.

 


Skrevet 18.januar 2016