Gå til den nye nettsiden: www.entangen.com
3.jpg

Nyheter 2008 og 2009


2009

Kennel Entangen ønsker GOD JUL og GODT NYTT ÅR!


Entangens TK-Katja sekunderer Entangens A2-Tara og Entangens A-Sari

Skrevet 22.12.09

 

Førjulstid på Røros!
Det er nydelig førjulsstemning på Røros om dagen. Vi har lite snø, men det er blitt brukbart skiføre.  I skrivende stund viser gradestokken minus 33 og vi holder oss innendørs. Hundene trives best foran ovnen på slike dager!
På grunn av sykdom i familien og mye reising i høst har det blitt lite tid til hundene. Men vi har så smått kommet i gang og de første skiturene har vi hatt. Entangens TK-Katja har vært mye hos familien Engan (Petter 11 år) i høst og fått det meste en hund trenger for å trives i sitt rette element, nemlig en lydig og harmonisk hund.


Entangens TK-Katja

Skrevet 17.12.09


Hemneprøven, skogsfuglprøve 31.okt
Jeg vurderte og ikke stille Entangens A2-Tara på Hemneprøven på grunn av at hun nettopp er ferdig med løpetid. Av erfaring vet jeg at hun kan bli ustabil i tiden etter løpetid. Men vi dro av gårde på lørdag og stilte til start. Tara var ujevn i søket, men hun fant fugl og det resulterte
i 3 AK.

Skrevet 01.11.09

 

Presentasjon av Entangens A2-Rossi, 00760/06 og eier Harry Hansen fra Lakselv.
Rossi er etter Entangens A-Sari, 02633/00 og INT N S JCH. N S DK NORDISK UCH Rippys Tex, 23577/99. Rossi ble født 19. januar 2006. Hannes kullsøsken er Troy, Tarzan, Sarah og Tara. Fra dette kullet er tre stilt på jaktprøve og alle tre er jaktpremiert.


Rossi var den yngste premierte gordonsetteren i 2006, bare 7 mnd. gammel. Han ble nest beste gordonsetter unghund i 2007. 
Rossi har fem starter i høst og tre premier. 1 ak skog, 3 vk og 1 ak høyfjell. I en alder av
3 år og 9 mnd. har Rossi 27 jaktchampionat poeng. Rossi har en premieprosent på 45 %.


Rossi har oppnådd følgende resultat på jaktprøve:
7x1UK-høyfjell,
7x2UK-høyfjell 
1x3UK-høyfjell
1x3AK-høyfjell
3x1AK-høyfjell
1x1AK -skog
1x3VK høyfjell


Rossi har også deltatt på utstilling og oppnådd følgende resultater:
1.BK, 1.BKK, CERT, 1.BHK og BIR.


I følge eieren er Rossi er en dyktig jeger!


Rossi har tre kull med tre forskjellige tisper og det første avkom etter Entangens A2 Rossi er stilt på jaktprøve. Svartvatnets Zorro reg nr NO032952/09, bare 9 mnd. gammel ble tildelt 3uk og 2uk.
Zorro er etter Entangens A2 Rossi 00760/06 og Junkerens Dina 19227/04, eier Eirik Bjørkmo.

Gratulerer og lykke til videre!

Skrevet 27.10.09

 

Sennalandsprøven 17.-18. okt.
Entangens A2-Rossi, 00760/06, til Harry Hansen fra Lakselv har vært i aksjon i dag på Sennalandsprøven. Det ble en ny flott 1 AK på Rossi..
GRATULERER!

Skrevet 17.10.09

 

Presentasjon av NUCH Entangens A1-Storm, 09385/04 og eier Øyvind Langaas fra Harstad.
Storm er etter Entangens A-Sari, 02633/00 og Fordalens Jæger, 14921/02. Storm ble født 4.mai i 2004 og kullsøsknene er Kompis, Joker, Ask og Luka. Fra dette kullet er to stilt på jaktprøve og begge er jaktpremiert.
Storm er stilt en gang i UK og han fikk 1 UK på Altevannsprøven den 25/3-06. I AK ble det også 1AK på første forsøk på Melåprøven 25/8-07.
Storm har også vist seg frem i utstillingsringen. Han ble Norsk utstillings champion 18/4-09 i Harstad.
I følge eieren er Storm en knakende god jakthund og han jakter mye! Han er rolig å ha i hus og han har et solid gemytt.


Foto:Sølvi Langaas

Storm har tre kull med tre forskjellige tisper. En tispe fra Finnland og to fra Norge.
Avkommene til Storm begynner å hevde seg på jaktprøver. Det kom ei hyggelig melding fra Finland i forrige uke.  Fire gordonsettere gikk til GULD-Pokalfinalen hvorav tre av dem er etter Storm og Opendora`s Hilibatibibban, FIN16733/06A, eier Markku Parviainen. En av de tre plasserte seg med en flott 5.plass.

Se link http://www.kkk-hhs.fi/news_show?id=1656&l=1&c=3

 

Artig å se at avkommene etter Storm begynner å hevde seg på jaktprøve.  

Gratulerer og lykke til videre!

Skrevet 06.10.09

 

En flott helg for kennel Entangen!
Entangens A2-Rossi, 00760/06, til Harry Hansen fra Lakselv fikk 3 vk kval. i regi av Tromsø fuglehundklubb.
Entangens A2-Tarzan, 00762/06, til Bjarte Haukøy fra Kyrkjebø fikk 3 ak på Kongsvold i regi av Norsk Pointerklubb.
GRATULERER!


Entangens A3-Conan, 08313/08, til Ragnhild Witzøe Langaas og Kristoffer Stendahl fra Lillehammer var også i aksjon på Kongsvold i helga. Conan gikk godt, men lyktes ikke å få fuglearbeid.

Selv dro jeg til Hamar, Vikingskipet, på NKK utstilling med Entangens A2-Tara. Hun mangler kennel certet for å få tittelen NS UCH, men dessverre lyktes vi ikke i dag. Hun fikk 1 kval.

Skrevet 04.10.09


NGK`s skogsfuglprøve i Midtre Gauldal 1.oktober!
Entangens A2-Tara ble stilt på NGKs skogsfuglprøve i dag. Hun gikk godt og fikk et godkjent fuglarbeid som var noe upresist og som manglet reis. Det ble en 3AK. Tara er stilt to ganger på skogsfuglprøve og hun har to premier.

Skrevet 01.10.09

 

Snart JAKT!
Kennel Entangen ønsker dere alle sammen ei god jakt og en fin høst!

 

Dalsbygdprøven 5.-6. september!
Jeg og Entangens TK-Katja dro til Dalsbygda på jaktprøve. Vi deltok begge dager og Katja fikk
2 uk på lørdag. Rørosprøven forrige helg ble Katja stilt en dag. Hun gikk for en høy premie, men hun kom dessverre ikke i fugl.

Entangens A3-Bris, 08315/08, til Anita Vebenstad på Røros deltok også på Dalsbygdprøven. Det ble ingen premie på Bris, men hun fikk svært gode kritikker. Jeg ønsker dere lykke til videre!

Skrevet 07.09.63

 

Jaktprøverapport fra Fåvangprøven, Vefsn JFF og Holtsjøen 22.-23.august.
Entangens A3-Connan, 08313/08, til Ragnhild Witzøe Langaas og Kristoffer Stendahl fra Lillehammer hadde sin debut i helga på Fåvangprøven. Det ble ingen premie, men en kjempeflott kritikk. Dommeren skriver:
Conan starter et stort og vel anlagt søk i medvind. Dekker terrenget i fin og kraftfull aksjon. Beste fart og stil, korrekt dybde og bredde i slagene. God kontakt. Fortsetter senere formidabelt. Stand, justerer seg. Rypene letter og Conan går friskt etter. Går fortsatt enormt, ligger helt i grensen for anvist terreng. Lykkes ikke i dag.
Jaktlyst: 6 Selvstendighet: 6 Søksbredde: 4 Reviering: 5 Samarbeid: 4
Så dette er jo veldig artig for nybegynnerne.
Ønsker dere masse lykke til med prøver og jakt!


Entangens A3- Sotatan, 08314/08, til Bjørn Grane fra Morsjøen var i aksjon på Vefsn JFF sin prøve. Hun får også kjempegod kritikk, men kommer ikke i fugl.
Ønsker dere lykke til videre!


Entangens TK-Katja var på sin andre jaktprøve på Holtsjøen. Katja jobbet godt gjennom en lang dag, men lyktes ikke å komme på premielista!

Skrevet 24.08.09

 

Pasvikprøven 22.-23.august
Entangens A2-Rossi, 00760/06, til Harry Hansen fra Lakselv har deltatt for første gang på skogsfuglprøve. På prøvens første dag fikk Rossi 1AK.
GRATULERER!

Skrevet 22.08.09

 

Fugletrening på Sollerøya 13.august.
På valpesamlingen i vinter ble det bestemt at jeg ville forsøke å arrangere fugletrening på Sollerøya i august i regi Femund Jakt og fuglehundeskole, Knut Østmo. Det handler om fugletrening, og å etablere kontroll på løs hund. Dette er en unik mulighet til å trene på rype i et godt avgrenset område. Sollerøya er ei øy midt i Femunden, den er ca fire kvadratkilometer stor og ideell for kontrollert trening på rype.

Det var primært valper fra Entangens A-Sari (andre kull) og Entangens A2-Tara kullene som skulle få prøve seg.  Det var åtte av tolv valper som deltok fordelt på to dager. Flere av hundene tok selvstendig stand, men det ble også mye støkk gjennom dagen. Optimale treningsforhold ble det ikke på grunn lite vind og varme. Alle hundene kom i fugl og fikk veiledning på å etablere kontroll på løs hund. Dagen ble oppsummert som svært lærerik og at alle hundene viste solid gemytt.

Ønsker dere lykke til i fortsettelsen!

Skrevet 16.08.09

 

De nordiske jakt - og fiskedager 2009 på Elverum 8. august og litt til....
Entangens A2-Tara ble stilt i brukshundklassen på De nordiske jakt - og fiskedager 2009 på Elverum 8. august. Det var 51 gordonsettere som var påmeldt til denne utstillingen som hadde fått tildelt Stor Cert. Tara nådde ikke helt til topps, men hun fikk 1BK, 3 KONK og CK.
Fra tidligere i sommer ble Entanges A2-Tara stilt på NKK utstilling i Drammen og Trondheim og fikk 2 BK.
På Rørosutstillingen ble Entangens A3-Bris til Anita Vebenstad fra Røros og Entangens TK Tyra til Vigdis Øvergård fra Os i Ø stilt i juniorklassen og fikk hver sin 2 JK. Entangens TK Katja stilte jeg i brukshundklassen fordi hun ble jaktpremiert bare ni måneder og en dag gammel, men i denne klassen ble hun for ung og fikk 2 BK. Entangens TK Frøya til Bjørn Fjellberg fra Nesoddtangen ble stilt i juniorklassen på Folldalsutstillingen og fikk 2 JK. Fra tidligere har Frøya 1JK og 3JK.
På unghundfremvisningen i Budalen fikk Entangens TK Zico til Roger Rian fra Buvika og Entangens TK Katja hver sin 1. premie.

GRATULERER!

Skrevet 10.08.09

 

Entangens TK- Toya, Frøya, Ronja, Tuva, Katja, Troy, Zico og Chanto fyller
1 år.Gratulerer med dagen!

Dette er føste kullet til Entangens A2-Tara som ble parret med DK.JCH & DK.CH Åens Kalle Kluivert.

Skrevet 18.07.09

 

Spesialutstillinga i Ljørdalen 4.juli.
Entangens TK-Frøya til Anne og Bjørn Fjellberg på Nesodden deltok på NGS sin spesialutilling i Ljørdalen. Det var 80 deltagende gordonsettere, hvorav 17 tisper i JK. Frøya ble tildelt 1 JK. Dommeren skriver i sin vurdering: "59 cm. Meget god type. Flott hode. Korrekt bitt. Bra hals. For alderen sterk kropp. Noe fallende kryss. Tilstrekkelig vinklet. God drive. Prima pels og farge. Godt gemytt!!"

GRATULERER!

Skrevet 05.07.09

 

Entangens A2-Sarah ble aprilvinner i fotokonkurransen til kennel Aaens!

Entangens A2-Sarah, 00764/06, til Pål Helge Paulsen, har deltatt i fotokonkurranse til kennel Aaens, www.aaens.dk. Med dette vakre bilde ble Sarah aprilvinner og ved årsskiftet er hun med på kåringen av å bli årsvinner. På bildet ser vi Sarah nyter midtnattsola over skodda som siger inn mot Andøya vestkyst.Foto: Pål Helge Paulsen. GRATULERER!

Skrevet 02.05.09

 

 

Utstilling i Lofsdalen 24. april
Entangens A2-Tara var påmeldt til Rolf Sevendals minneløp i helga, men var dessverre nr 31 på venteliste. Jeg og Tara tok turen til Lofsdalen i Sverige på utstilling istedet. Resultatet ble 1 bkl, 2 jkl, 4 btkl, ck og cert.

Skrevet 24.04.09

 

 

Norsk utstillings-champion fra kennel Entangen!
Entangens A1-Storm, 09385/04, (Entangens A-Sari, 002633/00 - Fordalens Jæger, 14921/02) til Øyvind Langaas i Harstad ble norsk utstillings-champion den 18. april 2009 i Harstad.
GRATULERER!

 


Foto: Øyvind Langaas.

 

Stolidalsprøven 18.-19. april.
Entangens TK-Katja, 9 mnd. gammel, ble stilt på sin første jaktprøve i Stolidalen. Hun fikk 2 uk.

Skrevet 19.04.09

 


Entangens A3- Bris, Sotatan, Conan og Emil fyller 1 år.Gratulere med dagen!
Dette var andre kullet til Entangens A-Sari og INT N S JCH N S DK NORD UCH Rippys Tex.

 

 

Tolgaprøven 28.-29.mars.
Derbyvinneren fra 2008 Trollheimens Smilla (INT N S JCH N S DK NORD UCH) Rippy's Tex -Trollheimens Hedda) til Ørjan Gamst fikk 1 AK på sin andre AK start. Gratulere og lykke til i VK Ørjan!
Entangens A2-Tara deltok i VK. Hun gikk godt gjennom hele dagen og var rangert høyt oppe på lista. I tredje runde meldte jeg stand uten at det ble fulgt opp, Tara ble snytt for et fuglearbeid. Det ble dessverre ikke premie på Tara.  

Skrevet 28.03.09

 


Rørosprøven 14.-15. mars.
Entangens A2-Tara stilte til start i vk. I kvalifiseringen på lørdag ble det kun en premie, lite fugl. Tara gikk videre til finale på søk. I finalen hadde de fleste sjanse på fugl, men det var en del ramp. Tara gikk godt, men kom ikke i fugl.

Entangens A3-Bris (11 mnd) til Anita Vebenstad debuterte i uk. Det ble ingen premie til Bris som ble stilt begger dager, men hun fikk god kritikk. Bris hadde en stand som hun ikke fikk utelling på. Det skal bli artig å følge med i fortsettelsen. Lykke til!

Skrevet 15.03.09

 

 

Hagle til salgs!
Jeg vurderer å selge min gamle hagle. Det er en 12 kaliber Suhl, sideligger.

Skrevet 28.02.09

 

 

Valpesamling 14.-15. februar på Femunden hundeskole!
Som oppdretter har jeg organisert valpesamling for valpene til Entangens A2-Tara og DK.JCH & DK.CH Åens Kalle Kluivert som snart er 7 måneder. Jeg har valgt å legge valpesamlingen til Femund hundeskole i regi Knut Østmo igjen. Dette ble en ny suksess!

Det var 7 av 8 valper, Toya, Frøya, Ronja, Tuva, Katja, Zico og Chanto som deltok på valpesamlingen. På denne samlingen var det eiere med lang hundeerfaring og eiere som ikke hadde hatt hund tidligere som deltok. Det var artig å se utviklingen på hver enkelt hund og fører i løpet av helga. Flere fikk en a-ha opplevelse! Bilder blir lagt ut i Galleri.

 

Takk til Femund hundeskole for ei lærerik helg! Dette tilbudet er å anbefale andre oppdrettere.Her er Entangens TK gjengen samlet. Værgudene var på vår side begge dager.

Skrevet 15.02.09Entangens A2-Sarah har deltatt i fotokonkurranse!

Entangens A2-Sarah, 00764/06, til Pål Helge Paulsen har deltatt i fotokonkurransen i bladet "Jeger" med dette flotte bilde. Sarah nyter midtnattsola over skodda som siger inn mot Andøya vestkyst. Foto: Pål Helge Paulsen.

Skrevet 30.01.09

 

 

Entangens A2-Rossi er blitt far igjen...
Entangens A2-Rossi, 00760/06, til Harry Hansen i Lakselv er blitt far igjen.
Se Kennel Svartvatnet Jann Ivar Sæther

Skrevet 10.01.09

 

 

Jaktprøve på Røros 14.-15. mars 2009!
Følg med på hjemmesiden til Røros Jeger- og fiskeforbund

Skrevet 09.01.09

 

 

Godt Nytt År!

Slik starter vi året 2009. Det har lavet ned med snø på Røros. Treningsforholdene er ikke opptimale, men god trim er det! Entangens TK Katja er i føringa.

Skrevet 03.01.09

 

 

Nyheter 2008

 

Kennel Entangen ønsker god jul og et godt nyttår til to og firbente!
Petter

Petter, Katja og Tara i kjent stil! Katja skal feire jul med Petter og familien på hytta.

Skrevet 21.12.08

 

Jaktprøve for stående fuglehunder på Røros 14.-15. mars 2009!
Mer informajon finner du på hjemmesiden til Røros Jeger- og fiskeforbund

Skrevet 17.12.08

 

8 ukers parringsvalp fra Sweitz!
8 ukers parringsvalp fra Sweitz etter Tessa of Flying Hunter ( 25 jaktprøvepremier og 2 x Cacit, Fransk/Italiensk blod)og DK. UCH DK. JCH og NGK`s elitehund Åens Kalle Kluivert er til salgs. Ett samarbeid omkring valpen kan også være en mulighet. Valpen heter Duc.
Se mer info på på www.aaens.dk under HVALPE.
Kontakt Erik Petersen på +45 8667 5290 eller ep1@pc.dk

Skrevet 13.12.08

 

På Røros er det flott vinterstemning!

På Røros er det kommet mye snø. Det er brukbart skiføre, men det er tungt føre for hundene. I skrivende stund er det minus 30 grader.

Skrevet 09.12.08

 

Mange flotte resultat for gordonsetteren i høst!
Vinneren av Fuglehundcupen UK ble Trollheimens Smilla (INT N S JCH N S DK NORD UCH Rippy's Tex - Trollheimens Hedda) til Ørjan Gamst.
I tillegg vant Smilla Norsk Derby 2008.

Vinneren av Fuglehundcupen AK ble NSUCH Mountaineer's Dakota (US CH US FTCH Carolina's All Hat No Cattle- J Mountaineer's Artemis) til Rolf Bye.
Dacota har vært suveren i høst. Hun er høyt premiert både på høyfjell og på skog.

GRATULERE!

Skrevet 20.11.08

 

Nå er det vinter på Røros!


I helga har vinteren festet grepet på Røros. Entangens TK-Katja har vært med på skitur for første gang. Det likte hun! Rypene var lite samarbeidsvillig, det blåste mye.

Skrevet 17.11.08

 

Fellesutstillinga i Trondheim 8.nov.
Petter og Entangens TK-Katja har trent i en lengre periode for å stille på valpeshow. Han ble dessverre syk og fikk ordnet en handler for seg. Katja fikk svært god kritikk. Entangens A2-Tara ble stilt i brukshundklassen på samme utstilling. Hun fikk 1 bk og 2 konk.

Skrevet 10.11.08

 

En stor helg for Danseskarets Theo til Gaute Kyllingstad!
Atter en gang har en gordonsetter vunnet et høystatusløp i høst. Danseskarets Theo (Kråklifjellets Uno og Pmb-Kaisa) til Gaute Kyllingstad gikk helt til topps i Forus Open 2.nov.

GRATULERE!

Skrevet 05.11.08

 

Hemneprøven 1.-2. nov.
Entangens A2-Tara debuterte på skogsfugelprøve på Hemneprøven i helga. Tara gikk på et parti med seks hunder og var den eneste som fikk premie. Det ble en 3 AK.

Skrevet 03.11.08

 

Far til Entangens TK- kullet Katja, Toya, Frøya, Ronja, Tyra, Troy, Zico og Chanto er pensjonert...
DK.JCH & DK.CH Åens Kalle Kluivert til Erik Petersen satte ett flott punktum på sin jaktprøve karriere..... Han er nå pensjonert og skal fremover bare hygge seg med jakt og knald apportering i følge eieren. På den siste helga av DGSK velarrangerende Landskamp mellem Norge, Sverige, Tyskland og Danmark ble Åens Kalle Kluivert  prøvens individuelt beste hund med tre suverene fuglearbeid m/apport.  Det danske laget vant Landskampen foran Norge, Sverige og Tyskland.

Norge endte på en flott 2 plass i lagkonkurransen i Danmark. Det norske laget bestod av Kråklifjellets Uno- e/f Gaute Kyllingstad, Evjegaardens Cassandra- e/f Tom Erik Øygard, Budalens Ragna Rokk- e/f Thomas Hladik og Imingens Arpi- e/f Terje Indset.
GRATULERE!

Skrevet 28.10.08

 

Valpesamling 25.-26. okt. på Femund hundeskole.
Som oppdretter har jeg organisert valpesamling for valpene til Entangens A-Sari og INT N S JCH N S DK NORD UCH Rippy's Tex som er 7 måneder. Jeg valgte å legge valpesamlingen til Femund hundeskole http://www.femundhund.com i regi Knut Østmo.

Tre av fire valper, Bris, Sotatan og Conan, deltok på valpesamlingen. I reisefølge til Sotatan fra Mosjøen var gordonsetteren Lita på 7 1/2 måned med. I tillegg ble det med en engelsksetter på 12 måneder og en gordonsetter på 14 måneder fra Røros, Mia og Myra. En irsksetter Trym på 12 måneder fra Oslo deltok også. På denne samlingen var det eiere med lang hundeerfaring og eiere som ikke hadde hatt hund tidligere som deltok. Det var artig å se utviklingen på hver enkelt hund og fører i løpet av helga. Flere fikk en a-ha opplevelse! Se bilder i Galleri.

Takk til Femund hundeskole for ei lærerik helg! Dette tilbudet er å anbefale andre oppdrettere.

Skrevet 27.10.08

 

Nye bilder er lagt ut i Galleri!

Redigert 23.10.08

 

Fra Bergstaden til kystlandskapet på Smøla!
Jeg og hundene tok turen til Smøla for å delta på jaktprøve. Det ble ingen premie på Entangens A2-Tara i vk`n. Jeg har aldri vært på Smøla før og ble mektig imponert over landskapet. Smøla er paddeflat, og terrenget vi gikk i bestod av myr, myr og atter myr. Det var meldt storm og regn, men det ble det ingen ting av. Smøla viste seg fra sin beste side med vakre høstfarger og sol.

Skrevet 11.10.08

 

En stor helg for Trollheimens Smilla og Ørjan Gamst!
Trollheimens Smilla (INT N S JCH N S DK NORD UCH Rippy's Tex - Trollheimens Hedda) til Ørjan Gamst gikk til topps i Norsk Derby 2008.

GRATULERE!

Skrevet 29.09.08

 

En stor helg for Kennel Åens til Erik Petersen!
Åens G. Blackie ved Ole Halberg vant Dansk Jagthunde Derby 2008.
Blackie er etter: Troldmarkens Applaus (Åens Junge - Åens Frk. Freja)  &  Åens Una  (Robins Harun - Åens Erica)

GRATULERE!

Skrevet 22.09.08

 

Valpene til Tara og Kalle Kluivert har forlatt redet...
Jeg og hundene har fått jaktet i nærområdet. Det har ikke blitt de lange turene, men bra kvalitet lell. Hovedfokuset har vært å levere syv valper. Den første valpen dro 12.sept., og den siste dro 20.sept.. Syv valper er godt plassert hos sine nye eiere. Det skal bli artig å følge med dem .

Skrevet 22.09.08

 

Dagen før den store dagen...10.september!
I morgen starter jakten for mange. Også for meg og hundene.

Ønsker to og firbente ei god jakt!

 

Børselvprøven 6.-7.sept.
Entangens A2-Rossi til Harry Hansen fikk 1AK på Børselvprøven.
GRATULERE!

Skrevet 08.09.08

 

Da er Rørosprøven 30.-31.aug. historie!
Det ble en stor høstprøve på Røros. Vi hadde tilsammen 10 kvalitetsparti fordelt på to dager og ett vk parti. Mye fugl og mange premier. 47 premier.
Se http://www.njff.no/portal/page/portal/sor_trondelag/lokallag/roros

Skrevet 01.09.08


Nå er valpene tre uker.
Nå er det liv og røre i valpekassen. Det kommer flere rapporter og bilder, følg med på Tara og Kalle Kluivert sin side og Galleri.

Skrevet 08.08.08


Nå er valpene to uker.
Valpene veier i overkant av ett kilo. De er runde og gode! Øynene åpnet seg på den tiende dagen.

Skrevet 01.08.08


PS. Ang. jaktprøven på Røros 30.-31-aug. 2008 følg med på hjemmesiden: http://www.njff.no/portal/page/portal/sor_trondelag/lokallag/roros,

 

Nå er valpene en uke.
Alle valpene har doblet vekten sin og vel så det.

Skrevet 25.07.08


Entangens A2-Tara fødte 9 valper i natt.
Entangens A2-Tara fødte 9 valper i natt. Fem tisper og fire hanner.

Skrevet 18.07.08

 

Under siden "Tara og Kalle Kluivert" vil jeg gi deg
stemningsrapport på hva som skjer i forbindelse med valpefødselen.
Da jeg tok tempraturen i går kveld og dag tidlig, fikk jeg en indikasjon på at fødselen er nært forestående. Hun har alle tegn på at fødselen nærmer seg.

Skrevet 17.07.08

 

Nå er valpekassen til Entangens A2-Tara på plass...
Nå er valpekassen til Entangens A2-Tara på plass, det er også Petter!
Bildetekst

Skrevet 13.07.08

 

Entangen A3-Bris har vært på besøk...
Bildetekst
Entangen A3-Bris har vært på besøk. Hun er 13 uker. Her sitter hun så pent ved siden av storesøster Tara som har kjempestor mage. Det er ca en og en halv uke igjen til Tara skal føde.

Skrevet 08.07.08


Det blir mindre aktivitet på min hjemmeside fremover...
Det blir mindre aktivitet på min hjemmeside fremover. Hjemmesiden er under ombygging.
Du vil få informasjon om valpefødsel  ved å følge med på siden til "Tara og Kalle Kluievert".

Skrevet 29.06.08

 

Følg med  på "Tara og Kalle Kluievert" sin side om det annonserte valpekullet!

Rørosutstillinga 15.juni...
Rørosutstillinga 15. juni ble en suksess for Enatngens A2-Tara. Hun fikk 1 kval, 1 konk, cert, 1 btk og BIM. Nå er jakten igang på kennel certet...

Skrevet 15.06.08Entangens A2-Tara er med valper...
Det kan bekreftses fra dyrlegen i dag at Entangens A2-Tara er med valper. Nedkomsten kan forventes ca 20. juli

Skrevet 10.06.08

 

Entangens A2-Tarzan til Bjarte Haukøy...
Entangens A2-Tarzan til Bjarte Haukøy og datteren Malene fra Kyrkebø er med i reportasjen, " I toppform til jakta". Det er bladet NJFF nr. 6, juni 2008. Se side 120-122.
Det å drive med dressur i ulike varianter i BÅNDTVANGSTIDEN er gull verd. Resultatet blir en trygg og pålitelig jaktkamerat.

Lykke til videre!

Skrevet 09.06.08

 

NKK hundeutstilling i Trondheim 7.juni...
NKK hundeutstilling i Trondheim 7.juni.  Entangens A2-Tara konkurerte om kennelcertet men nådde ikke til topps. Det ble1 kval. og 3 konk.

Skrevet 09.06.08

 

Entangens A1-Storm er blitt far igjen...
Entangens A1-Storm, 09385/04 til Øvind Langaas i Harstad er blitt far igjen.
Se http://www.rypedalen.no/

Skrevet 03.06.08

 

Hundeutstilling på Støren 25.mai...
Hundeutstilling på Støren 25.mai. Entangens A2-Tara var i aksjon. Det var ni tisper i brukshundklassen. Tara fikk 1 kval., 4 konk. med CK.

Skrevet 27.05.08

 

Entangens A2-Tara har vært i Danmark...
Entangens A2-Tara, 00763/06 har vært i Danmark. Hun ble parret med DK.JCH & DK.CH  Åens Kalle Kluivert, DK12941/00, til Erik Pettersen, www.aaens.dk. Det forventes valper ca. 20. juli. Jeg skal ha en valp fra denne kombinasjonen. Og det gleder jeg meg til.

Skrevet 20.05.08

 

Entangens A1-Storm har vært på utstilling 10. mai i Stokmarknes.
Entangen`s A1-Storm til Øvind Langaas fra Harstad har vært på utstilling 10. mai i Stokmarknes.
Han fikk 1 Bk, 1 Bkk, Cert, 1 Bhk, BIR, 3 BIS

GRATULERE!

Skrevet 10.05.08 

 

Lofsdalsprøven 19.-20. april
Entangens A2-Tara var ikke påmeldt til prøven i Lofsdalen. Det var 17 på venteliste, men av disse var det bare noen få som var på plassen. Jeg tok turen over grensa og håpet på et mirakel... Vi kom med og Lofsdalsprøven 19.-20. april ble ei fin helg for Tara.
Hun debuterte i segersklassen og kom på premielista, 6 skl (vk).

Skrevet 20.04.08

 

Ny godkjent NGK`s elitehund, Entangens A2-Rossi
Entangens A2-Rossi, 00760/06

FAR:   INT. NS JCH N S DK NORD UCH Rippy`s Tex, 23577/99
MOR: Entangens A-Sari

Oppdretter: Gøril Hov Eier: Harry Hansen

Jaktprøver: 7x1 UK
                     7x2 UK
                     3 UK
                     3 AK
                     1 AK
Utstilling:    1 Bk, 1 Bkk, Cert, 1 Bhk, BIR, 2 BIS  
Helseattest: OK

Norgescupen UK 2007, i regi NGK ble Rossi nr. 2
Rossi ble kåret til årets yngste jaktpremierte gordonsetter i regi NGK i 2006.

Entangens A2-Rossi ble NGK`s elitehund 12.april 08. Rossi er en ung elitehund som fylte to år 19.januar.

GRATULERE!

Skrevet 15.04.08

 

Dovrefjellprøven 11.-13. april
Entangens A2-Tarzan til Bjarte Haukøy fra Kyrkebø har fått 2 AK
på Dovrefjellprøven i dag. Det var Tarzan`s andre ak start.

GRATULERE!

Skrevet 13.04.08

 

En ny VK hund fra kennel Entangen...
En ny VK hund fra  kennel Entangen. På Børselvprøven 12.-13. april
har Entangens A2-Rossi og eier Harry Hansen  fått 1 AK i dag.

GRATULERE!

Skrevet 12.04.08

 

En gordonsetter korslegger sine ben, sånn er det bare!

 Bildetekst

Skrevet 05.04.08

 

Valpene er fire dager gamle...
Valpene er fire dager gamle.  Mor Sari er i fin form og pleier sine fire små med omhu.
Tara er svært opptatt av småsøskenene sine og vil gjerne "pusse"dem, helst hele tiden.

Skrevet 04.04.08

 

Valpene er en dag gamle
Valpene er en dag gamle. Storesøster Entangens A2-Tara
vil gjerne være med å pusse de små. Det synes Sari er greit.

Bildetekst

Skrevet 02.04.08

 

Valpekullet til Sari og Tex ble født 1.april 2008
Fødselen forløp normalt for de tre første, men så ble det keisersnitt for de to siste. Den ene av de to var dødfødt. Det ble to tisper og to hanner. De var jevne i størrelse, og de var rene i tanfargen.

 

Da tror jeg at dagen for valpefødsel er her...

Da jeg tok tempraturen i går kveld fikk jeg en indikasjon på at fødselen er nært forestående. I femtiden i dag tidlig ble jeg vekket av at Sari ville ut. Hun har alle tegn på at den "store" dagen er kommet.

Skrevet 31.03.08

 

Under siden "Sari og Tex" vil jeg gi deg en stemningsrapport på hva som skjer de nærmeste dagene

Skrevet 28.03.08


Nå er valpekassen på plass...
Nå er valpekassen på plass og ventetiden snart over. Entangens A-Sari er fortsatt i god form. På lufteturen i dag fant Sari fugl. Stand, går villig på og er helt i ro når rypa letter.

Skrevet 26.03.08


Nå er det bare fem dager igjen...
Nå er det bare fem dager igjen til forventet fødsel for Entangens A-Sari. Hun er i god form og hun får sine daglige lufteturer. Magen er stor og farten er der etter...
Jeg kan også forvente at det blir noen dager senere fordi Sari og Tex parret seg flere ganger.

Skrevet 23.03.08

 

Det er bare ti dager igjen...
Entangens A-Sari har stor mage... men formen er på topp. En flott skitur  i dag med mange flotte situasjoner. Datteren Tara går som ei kule og da blir Sari på etterskudd. Det resulterer i at Sari sekunderer Tara!

Skrevet 18.03.08

 

NM vinter Andøya, 14.-16. mars er i gang!
NM vinter på Andøya er i gang og Rippy`s Tex,  eier og fører Kjetil Mathisen fikk 3VK i kvalifiseringen.

GRATULERE!

 

Ønsker alle gode venner og kjente en riktig god påske!

 

 

Ny godkjent NGK`s elitehund, Entangens A2-Tara
Entangens A2-Tara, 00763/06

FAR:   INT. NS JCH N S DK NORD UCH Rippy`s Tex, 23577/99
MOR: Entangens A-Sari

Oppdretter og eier Gøril Hov

Jaktprøver: 4x1 UK
                     3x2 UK
                     2 AK
                     1 AK
Utstilling:    1 BKK, cert, 1BTK, BIM
Helseattest: OK

Entangens A2-Tara ble NGK`s elitehund 9.mars 08. Tara er en ung elitehund som fylte to år 19.januar.

Skrevet 13.03.08

 

Entangens A2-Tara fikk 1 AK på Rørosprøven 8.-9. mars
Entangens A2-Tara fikk 1 AK på Rørosprøven. Hun har fire starter i AK og to premier.


Ringvassøyaprøven 1.-2. mars i regi Trømsø fuglehundklubb
Entangens A2-Rossi har også vært i aksjon i helga på Ringvassøy. Han oppnådde 3 AK på sin andre AK start.

GRATULERE!


Haltdalsprøven 1.-2. mars i regi Trondheim JFF
Entangens A2-Tara debuderte i AK forrige helg på Vinjeveiprøven. Da lyktes hun ikke med å få fugelarbeid.
På sin andre AK start klarte Tara på Haltdalsprøven å oppnå 2 AK. 

 

Ny spennende parring på gang...
Entangen`s A1-Storm, 09385/04 til Øvind Langaas i Harstad, er parret med Tømmeråsens Randa, 17240/01.

Skrevet 27.02.08

 

Entangens A-Sari er med valper...
Det kan bekreftses fra dyrlegen i dag at Entangens A-Sari er med valper. Nedkomsten kan forventes ca 28. mars.

Skrevet 21.02.08

 

Entangens A1-Storm har parret...
Entangen`s A1-Storm, 09385/04 til Øvind Langaas i Harstad, er parret med Opendora`s Hilibatibibban, FIN16733/06A. Hilibatibibban ble årets unghund 2007 i Finnland.

Skrevet 18.02.08Entangens A2-Rossi  har debutert i de voksnes rekker... han har parret
Entangens A2-Rossi, 00760/06  til Harry Hansen i Lakselv, er parret med Mira Anastasia, 08166/03.

Skrevet 12.02.08


Norgescupen UK 2007, i regi NGK
Entangens A2-Rossi fikk flotte resultater gjennom hele 2007 sessongen. Han ble nr 2 i norgescupen UK. 
Søsteren Entangen`s A2-Tara kom på en delt 5. plass.

GRATULERE!

 

Nå er Entangens A-Sari og Rippys Tex parret!
Sari og Tex ble parret 25. januar, og jeg kan forvente valper ca. den 28. mars.
Valpene fra første kullet til Sari og Tex, er to år. Jaktprøveresultat og utstillingsresultat taler for seg. Det må også nevnes at det er hunder som er sunne og friske, solid gemytt, godt jaktvett og at de er dresserbare.

 

Ang. bruk av gjesteboken.
Gjesteboken er ikke i bruk. Hvis du ønsker å sende en melding kan du bruke e-postadr.: gorilhov@entangen.com 

 

19. januar 2008
19.januar 2008: Bursdag i heimen!
Det første kullet til Entangens A-Sari og Rippys Tex fyller 2 år. Gratulere!

Prestasjonene fra jaktprøver og utstillinger fra første kullet med Entangens A-Sari og Rippys Tex er fantastiske!
I anledning bursdag til Entangens A2-Tara og løpetid på Entangens A-Sari er Rippys Tex tilbake her i Djupsjølia.
Gjenparring med Tex kan forventes ca 26. januar, og hvis alt går greit vil det komme valper ca 1. april.